Page content

Wat zijn Millennials

De eerste Digitale Generatie

De Millennials ook wel Generatie Y genoemd zijn een demografische generatie geboren tussen 1981 en 2000. Deze generatie is geboren in een digitale wereld. De Millennials weten als geen ander hoe ze om moeten gaan met het internet en social media. Millennials worden vaak geassocieerd met een aantal eigenschappen. De belangrijkste zijn, individualistisch, egocentrisch en idealistisch. Producten en waarden van een bedrijf worden vaak getoetst of die wel matchen met hun eigen idealen.

Grote invloed op onderwijs, werk, media en marketing.

De Millennials maken met meer dan 3 miljoen een groot deel uit van de Nederlandse bevolking. Hun invloed groeit sterk op de arbeidsmarkt. Ze kopen meer online, gebruiken hun smartphone altijd en overal. Kleding, electronica, mobiliteit, meubels zijn allemaal producten die je online kunt kopen maar ook kunt huren of leasen. Steeds meer merken en retailers spelen in op deze trend. Het is niet voor niets dat Millennials deels verantwoordelijk gehouden worden voor het snel veranderende media en retail-landschap.

De Millennial aan je merk binden?

Dat is lastig, want er is geen vast profiel van de “Millennial”. Ze zijn meer wereldburger dan voorgaande generaties en bereid om meer risico’s te nemen. Ze dromen over persoonlijke en maatschappelijke vooruitgang en durven hun dromen in daden om te zetten. Voor de juiste benadering voor merken en diensten wordt veel onderzoek naar markttrends en waardesegmentatie gedaan.

BuroDoorgaan heeft onder andere bij de Universiteit van Amsterdam en Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoeken gedaan. In beide casus specifiek naar het veranderende gedrag in eten en drinken bij Studenten. Het resultaat is verwerkt in de ontwikkeling, design en opzet van nieuwe Foodcourts.

Meer weten over deze onderzoeken en onze mogelijkheden neem dan contact met ons op door een email te sturen naar info@burodoorgaan.nl of even te bellen naar 010 3403902.

BuroDoorgaan is een full-service Reclamebureau in Rotterdam.

 

Comment Section

0 reacties op “Wat zijn Millennials

Plaats een reactie


*