Page content

Wat is SEO en hoe werkt het?

Wat is SEO?

SEO is een afkorting dat staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands Zoekmachine optimalisatie. Heel plat gezegd betekent het niets meer dan websites te optimaliseren voor een hoge score bij zoekopdrachten in zoekmachines zoals google.

SEO is een verzameling van technieken. Die technieken vragen om een SEO geoptimaliseerde website. Het optimaliseren van je website bestaat uit meerdere handelingen. Een juiste uitvoering zorgt ervoor dat de SEO-waarde van je website omhoog gaat.

De volgende handelingen zorgen voor een verbetering:

  • Optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden
  • Linkbuilding
  • Het gebruik van duidelijke en relevante content
  • Een overzichtelijke META structuur

Optimaliseren naar de belangrijkste zoekwoorden

Als een gebruiker in google gaat zoeken, vullen ze zoekwoorden in. Uiteraard wil jij met jouw website dan gevonden worden op die zoekwoorden.

Wanneer een gebruiker zoekt naar “Reclamebureau in Rotterdam” wil je dat Google als eerste onze website toont.

Dat gaat niet zomaar. Je moet Google laten zien dat de informatie die je biedt relevant is. Google wil gebruikers websites bieden met de meest relevante informatie.

Linkbuilding

Een van de technieken die de zoekmachines gebruiken is Linkbuilding. Deze SEO-techniek waarbij externe links naar andere websites of pagina’s worden aangelegd wordt door zoekmachines als een “autoriteit” beschouwd.

Linkbuilding  kan ook bewust gebruikt worden om zoekmachines te manipuleren. Hoe meer ‘backlinks’  (links vanaf een andere website)een website heeft, hoe hoger de autoriteit. Een website met veel ‘backlinks’ heeft een hogere beoordeling op autoriteit dan een website met weinig links.

Duidelijke en relevante content

Zoekmachines lezen je website vanuit het perspectief van een gebruiker. Zorg daarom dat de volgorde en content van je pagina relevant en logisch is.

Het is al lang achterhaald om je pagina vol te gooien met zoekwoorden in een poging tot het optimaliseren van je website.

Google is met name geïnteresseerd hoe bezoekers jouw content waarderen en waarop ze de rangschikking van jouw website aanpassen. Google houdt bij hoe lang bezoekers op je website zijn en met welke frequentie ze doorklikken.

Overzichtelijke META structuur

Voor een betere SEO is een overzichtelijke en duidelijke META structuur heel belangrijk.

De META tekst is de omschrijving van de inhoud van de pagina’s, foto’s, afbeeldingen, diagrammen en andere relevante content. Zoekmachines gebruiken robots die jouw website scannen. Een gestructureerde en geoptimaliseerde META structuur zorgt ervoor dat robots jouw website beter begrijpen. Het resultaat zal zijn dat Google jouw website hoger zal plaatsen.

Meer weten? Stuur ons even een berichtje. Contact BuroDoorgaan

BuroDoorgaan is een full-service Reclamebureau in Rotterdam.

Comment Section

0 reacties op “Wat is SEO en hoe werkt het?

Plaats een reactie


*